Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

4 september 2013 - Kommun & politik

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Första politikerlunchen uppskattades av både ungdomar och politiker

I går var det premiär för en ny metod med dialog mellan politiker och ungdomar. Första politikerlunchen var på Karlbergskolan och resultatet blev en aktiv och naturlig dialog.

Det är det nystartade ungdomsrådet, Ung Kung i Karlskoga som vill få politikerna till skolan där ungdomarna är, eftersom det stundtals varit svårt att locka ungdomar till de fikamöten som pågått efter skoltid. Politikerluncherna syftar till att politiker ska få möjlighet att träffa fler ungdomar och få insikt i hur ungdomar tycker att det är i kommunen.

Eleverna diskuterade och ställde frågor till politikerna under lunchen och det var flera olika ämnen som diskuterades. Eleverna utryckte bland annat sin oro och förväntan över flytten från Karlbergsskolan till Bregårdsskolan, de berättade hur svårt det var att få till logistiken med idrott före lunchen och tyckte att Karlskoga var en ganska bra stad med många aktiviteter och bra arenor.

Vid första tillfället med politikerlunch deltog Margaretha Ericson Hägg, Socialnämnden, Helena Frisk, Gymnasienämnden, Christina Gustavsson, folkhälsonämnden, Siv Björck-Kjellgren, Kultur-och föreningsnämnden, Yvonne Nilsson, barn- och utbildningsnämnden. Alla politiker hade svarta västar på sig med texten "Politiker" och "Fråga mig" så att eleverna snabbt fick veta vilka de var.

Så här ser höstens program för politikerluncherna ut:
Karlbergskolan i Karlskoga, den 3 september
Stora Vallaskolan i Degerfors, den 24 oktober
Skrantaskolan i Karlskoga, den 12 november
Österledskolan i Karlskoga, den 4 december

Här hittar du fler av ungdomarnas synpunkter. Läs merPDF


Uppdaterad 2017-01-02 av Gunilla Östman