Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Samlaren

Insamlingssystemet "Samlaren" finns på fyra platser i Karlskoga för att göra det enkelt för kommuninvånarna att återvinna smått farligt avfall såsom glödlampor, lågenergilampor, små batterier och småelektronik.

Farligt avfall får inte slängas i soporna, i naturen eller i avloppet utan ska istället lämnas in till lämplig återvinningsstation för säker hantering. För att förenkla för kommuninvånarna att säkert slänga mindre farligt avfall som exempelvis glödlampor, lågenergilampor, småbatterier och små elektronik, t ex mobiler, eltandborstar, rakapparater, så har Karlskoga kommun i samarbete med Karlskoga Energi och Miljö och ett flertal affärer satt upp fyra stycken av insamlingssystemet "Samlaren" som ett komplement till Mosseruds avfallsanläggning.
 
"Samlaren" består av ett specialdesignat brandklassat skåp med olika inkasthål för lågenergilampor, batterier, glödlampor och smått el-avfall. Det vill säga avfallsprodukter som du enkelt kan ha med dig i handväskan eller tygpåsen på väg till affären när du ska handla. De nedslängda produkterna i "Samlaren" samlas ihop inne i skåpet i olika backar vilka töms regelbundet och körs till säker återvinning av det farliga avfallet.

Uppdaterad 2016-10-27