Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Parkouranläggning

Parkour

Illustrationen visar hur parkour-anläggningen ska se ut.

Under hösten pågår arbetet med att bygga en parkour-anläggning i Karlskoga. Den kommer vara placerad vid Boforsudden, med utsikt över sjön Möckeln.

Anläggningen kommer att göra det möjligt att utöva träningsformen parkour och freerunning mellan och vid de betongväggar och metallstänger som placeras ut där. Området kommer även innehålla en yta för socialt umgänge med sittplatser, en dansyta och en musikspelare där det går att spela musik genom att koppla upp telefonen via bluetooth.

Tidsplan

Arbetet med etapp 1 påbörjades i mitten av oktober och pågår fram till och med vecka 51. Arbetet med etapp 2 tas sedan upp igen när tjälen har gått ur marken under vårkanten. Anläggningen beräknas vara färdig under våren 2018.

Kostnad

Kostnad för anläggningen är ca. 1 miljon kronor. Det är ett samarbete mellan Bofors gymnastik förening och Karlskoga kommun.

Vad är parkour?

Parkour är en träningsmetod som innebär att ta sig från punkt A till punkt B på det snabbaste, smidigaste och effektivaste sättet. I parkour ses varje hinder som en möjlighet att utveckla sin fysiska och psykiska kapacitet genom träning, för att forcera olika typer av hinder. Parkour utövas såväl inom- som utomhus och det är bara fantasin som sätter gränser för vilka vad som går att göra.


Uppdaterad 2018-07-31

Nyheter och reportage

Senaste nytt

Arbetet med att gjuta det som ska bli väggar har påbörjats. Meningen är att alla sådana jobb ska vara avklarade innan årets slut.Sedan kommer man att göra ett uppehåll under vintern med de arbeten som återstår.

Arbetet åter igång

Nu har arbetet med parkour-
anläggningen åter kommit igång efter uppehållet över vintern och våren. Man har nu börjat med bygget av sittytor.

Parkouren är nu klar

Bygget av parkouren på Boforsudden är nu klart, vilket gör att den kan användas. Välkomna att klättra och hoppa! Anläggningen kommer att invigas senare under hösten.

Väggarna börjar ta form

Sittytan som har påbörjats

Den färdigbyggda parkouren