Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Medlem i ungdomsrådet

För dig som är aktiv medlem i ungdomsrådet Ung Kung i Karlskoga
Att vara aktiv medlem innebär att du aktivt ägnar/intresserar dig för ungdomars rättigheter och ett bättre, roligare Karlskoga. Som medlem får du lov att medverka i grymma arrangemang och spännande projekt, åka på resor i landet för att träffa andra engagerade ungdomar, föra fram dina egna åsikter och chans att förverkliga dina drömmar och visioner för staden du lever i.

Vi gör skillnad genom att prata med politiker när ett förslag läggs fram, och politikerna vill ha rådets åsikter. Du får nya vänner och fina minnen och erfarenheter att skriva i din biografi eller i ditt CV. Dessutom får du gratis fika vid mötena.

Att bli medlem innebär självklart inte att du måste komma på vartenda möte och engagera dig i varenda liten sak vi gör. Du väljer helt och hållet på vilken nivå du vill engagera dig och inom vilka områden.

För dig som är stödmedlem i ungdomsrådet Ung Kung i Karlskoga
Som stödmedlem har du en viktig roll fast att du inte går på de regelbundna ungdomsrådsmötena. Att vara stödmedlem passar dig som inte har tid eller intresse att ägna dig aktivt i rådet men ändå vill hjälpa till och tycka till i vissa frågor. Det innebär i princip att vi har ditt namn med i vårt medlemsregister som bevis på ditt stöd vilket kan bli väldigt viktigt varje gång vi behöver en extra knuff för att få igenom ett förslag. Det fungerar lite som en namnlista - ju större stöd, desto större chans till förändring.

Det du behöver via Facebook Ung Kung Karlskoga göra som stödmedlem är att hålla dig uppdaterad så du vet vad vi arbetar med och att du tycker till så vi vet när ungdomsrådet behöver veta vad du tycker i en viss fråga. Det kan handla om att rösta om två förslag eller liknande. Visar det sig att du vill vara med som aktiv medlem någon gång i framtiden så vet du var ungdomsrådet finns.

Uppdaterad 2016-12-22