6 juli 2012 - Pressmeddelande

Glädjande etableringar inom handeln i Karlskoga

Media har under veckan rapporterat om att två stora handelsföretag planerar att etablera sig i Karlskoga. Karlskoga kommun välkomnar etableringarna ur många perspektiv.

- Att företag av den här storleken väljer Karlskoga är ett tecken på att vi är ett attraktivt område för handeln, säger Margareta Sjögren, näringslivschef i Karlskoga kommun. Handeln har haft en stark utveckling sedan Skolgärdet etablerades och intresset för Karlskoga ökar.

Etableringar av nya företag tar normalt ganska lång tid. Diskussionerna med Biltema startade i oktober förra året men är redan nu inne i slutfasen.

- Så den etableringen har gått snabbt, säger Margareta Sjögren.

För Karlskoga är utvecklingen av handel och näringsliv viktigt. Dels för att de som bor och besöker Karlskoga får ett gott utbud av handel, dels för att antalet arbetstillfällen ökar.

- Vi vill att Karlskoga ska vara en attraktiv plats att leva, bo och bedriva verksamhet på, säger Sven-Olov Axelsson, kommunstyrelsens 1:e vice ordförande. Vi arbetar på olika sätt för att företag inom olika branscher ska etablera sig här. Att två så välkända företag som Biltema och MQ väljer Karlskoga är mycket glädjande.

För mer information:

Margareta Sjögren, näringslivschef, Karlskoga kommun