4 oktober 2012 - Pressmeddelande

Nominera till jämställdhetspris

Nu är det dags att lämna in nomineringarna till årets jämställdhetspris. Priset delas ut av Karlskoga kommun och är till för att uppmärksamma en person, förening eller företag som aktivt arbetar för att öka jämställdheten.

Exempel på insatser kan vara ett ledarskap som tydligt markerar vikten av jämställdhet, åtgärder för att motverka diskriminering och kränkning på grund av kön, utveckling av genuspedagogik inom utbildningen, initiativ till utveckling av den egna arbetsplatsen som minskar orättvisor på grund av kön, utbildnings- och kompetensfördelning på arbetsplatsen.

Några av de tidigare pristagarna är ortopeden Christer Lundgren, företaget Partnertech, Britt Rosén på Brottsofferjouren och förskolorna i östra området.

Kriterier

Priset kan tilldelas juridisk person, fysisk person eller grupp av personer i Karlskoga som

• Synliggjort det ojämställda samhället eller pekat på nya vägar för att bidra till jämställdhet
  • Genom eget agerande bidragit till att öka medvetenheten om behovet av ökad jämställdhet
  • Aktivt bidragit till att öka jämställdheten inom ett begränsat område inom kommunen i stort

Nomineringar

Alla är välkomna att skicka in förslag på pristagare till Pia Magnusson på personalavdelningen, Karlskoga kommun. Skicka ett mejl med namn och kort motivering till  pia.magnusson@karlskoga.se.

Jury

Vem som ska vinna avgör Kommunfullmäktige vid sammanträdet den 18 december. Priset utgörs av ett konstverk till ett värde av 10 000 kronor samt diplom och blommor.

Bruno Rudström, jämställdhetsstrateg

Uppdaterad 2012-10-16 av Gunilla Östman