7 december 2012 - Pressmeddelande

Skolinspektionens tillsyn ger positiva effekter

Under hösten har Skolinspektionen genomfört en tillsyn av förskole- och skolverksamheten i Karlskoga kommun. För barn- och utbildningsförvaltningen ger tillsynen extra energi i arbetet med att utveckla verksamheten.

Skolinspektionen som är en statlig myndighet granskar förskole- och skolverksamheten i alla kommuner med jämna mellanrum. Under hösten har all skolverksamhet, i både privat och kommunal regi, granskats i Karlskoga.

- Det är bra för oss att inspektionen belyser utvecklingsområden i Karlskoga, och vi välkomnar detta och kommer att ha nytta av den i vår egen utvecklingsprocess, säger Per Blom, förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Inspektionen sammanfaller väl med de utvecklingsområden som barn- och utbildningsförvaltningen har arbetat med de senaste åren då hela förvaltningen har tagit en gemensam kraftsamling för att eleverna ska nå målen.

- Verksamheten har upplevt besöken från Skolinspektionen positivt och i den muntliga kontakten har vi fått fin respons på bra pedagogiskt arbete, vilket stärker personal och förskolechefer/rektorer, berättar Anneli Weman som är verksamhetschef.

Karlskoga kommun ska samordna och dra lärdom i hela verksamheten utifrån de synpunkter som Skolinspektionen lämnar.

Katarina Holmsten
Kvalitetsledare, barn- och utbildningsförvaltningen