7 mars 2013 - Pressmeddelande

Anna Drevenstam är utsedd till en av "Välfärdens viktigaste kvinnor"

Anna Drevenstam, kommundirektör i Karlskoga kommun, är av tidningen Dagens Samhälle utsedd till en av Välfärdens 100 viktigaste kvinnor. Vid en ceremoni i Stockholm idag presenterades hela listan där Anna Drevenstam rankas som nr 72 i Sverige.

– Jag är både stolt och glad, säger Anna Drevenstam. Det är bra att det viktiga jobb som utförs inom välfärdssektorn uppmärksammas på olika sätt.

Det är tidningen Dagens Samhälle som har följt upp drygt 500 kvinnor i ledande befattningar i svenska kommuner, landsting, stat samt privata företag inom skola, vård och omsorg. Syftet är att synliggöra det viktiga arbete som kvinnor utför på högsta nivå i välfärden. Bedömningen bygger på faktorer som position, ekonomiskt ansvar, antal anställda och personlig bakgrund. Utifrån detta har rankningen sedan gjorts.

Nummer ett på listan 2013 rankades Stockholms stadsdirektör Irene Svenonius. Hela listan över Välfärdens 100 viktigaste kvinnor finns på dagenssamhalle.se.

Uppdaterad 2013-03-07 av Hanna Rosell