28 mars 2013 - Pressmeddelande

hoppbassäng

Fokus på bättre badmiljö på Strandbadet

Mellan den 2-7 april kommer Strandbadet att ha ett ökat fokus på dusch och tvätt innan bassängbesök. Målet är att besökarna ska hjälpa till att bidra till en bättre badmiljö.

Ett stående problem för Strandbadet i Karlskoga är att badgäster inte duschar och tvättar sig ordentligt innan bad. För att uppmärksamma detta går man under vecka 14 ut med en kampanj med ett ökat fokus på renlighet. Är alla rena när de hoppar i bassängen kan man sänka klordoseringen kraftigt.

I badvattnet finns så kallat fritt klor. Detta klor verkar för att ”äta upp” smuts i vattnet. När det äter upp smuts blir det till så kallat bundet klor. Det är det bundna kloret som man känner mest lukt av vid pooler och i badhus. Det är även detta som biter sig fast på kroppen och luktar när man badat. Detta kan även medföra kliande hud och röda ögon. Det fria kloret äter helt enkelt upp smutsen på kroppen och blir bundet klor.

Som badgäst är det alltså viktigt att duscha och tvätta sig ordentligt innan man hoppar i bassängen. Man ska tvätta sig utan badkläder med tvål och schampo. De badkläder man sedan använder ska vara rena.

Uppdaterad 2013-04-10 av Hanna Rosell