10 april 2013 - Pressmeddelande

Kommunstyrelsen i Karlskoga överlämnar ärende till polismyndigheten

Kommunstyrelsen beslutade under sitt sammanträde den 9 april att överlämna ett ärende till polismyndigheten.

Vid kommunstyrelsens sammanträde under tisdagseftermiddagen behandlades ärendet Årsredovisning 2012. I årsredovisningen redovisas kommunens räntesäkring med hjälp av derivatinstrument.

Under sammanträdet ifrågasattes hanteringen av räntederivat och kommunstyrelsen tog beslutet att överlämna till polismyndigheten att utreda eventuellt brottsligt förfarande i samband med hanteringen.

Karlskoga kommun har sedan tidigare startat en utredning om hur hanteringen av räntederivat gått till historiskt.

Presskonferens med anledning av kommunstyrelsens sammanträde och beslut hålls i Kommunstyrelsens hus onsdag den 10 april kl 10.00.

Uppdaterad 2013-04-10 av Hanna Rosell