13 maj 2013 - Pressmeddelande

Att förstå ger trygghet – tvådagarskurs i finska för vård- personal

Att förstå och att bli förstådd ger trygghet, därför satsar Karlskoga kommun på äldreomsorgspersonalens kunskaper i finska. Kursen riktar sig till den finskspråkiga delen av personalen som nu får möjlighet att uppdatera och stärka sina kunskaper i finska.

– Kursen är en del av vårt arbete inom ramen för finskt förvaltningsområde, säger Anne Ågren, verksamhetsutvecklare, och genom den kartläggning vi genomfört har vi fått veta att behovet är störst inom denna sektor.

Kursen pågår under två dagar och anordnas tillsammans med Lindesbergs kommun och Finlandsinstitutet, som den första av tre planerade kurser. Innehållet består av föreläsningar, funktionella övningar för att uppdatera deltagarnas finska samt tips och råd om hur man kan utveckla sina kunskaper i finska språket.

Till hösten planeras även en kurs för den svenskspråkiga personalen för att kunna lära sig uttal samt några enkla uttryck på finska.

Datum för kursen är 15-16 maj, ni är varmt välkomna att besöka kursen och det finns möjlighet att intervjua deltagare och arrangörer på Lungsundet hotell & konferens.  Kontakta Anne Ågren för mer information.

Den 1 januari 2012 blev Karlskoga kommun finskt förvaltningsområde. Det innebär att sverigefinländare i kommunen ska stöttas när det gäller t.ex. möjligheter att tala finska, att behålla och utveckla sin kultur och att ha inflytande i frågor som berör dem.

Uppdaterad 2013-05-13 av Erik Persson