1 juli 2013 - Pressmeddelande

Bra hantering av latrin vid fritidshusen i Karlskoga

Miljökontorets inspektion av latrinhanteringen vid tre fritidshusområden i karlskoga kommun visar att hanteringen av latrin sköts på ett bra sätt.

Under junimånad har miljökontoret besökt tre fritidshusområden och samanlagt ett 50-tal fastigheter för att se om hanteringen av latrin sköts på ett miljömässigt bra sätt. De fastigheter som miljökontoret besökte har tillstånd för att ta hand om latrinet på egen hand på den egna tomten.

Resultatet från inspektionerna visar att latrinhanteringen generellt sett sköts mycket bra. En brist som uppmärksammandes var att vissa fritidshusägare har trott att de använder komposterbara plastsäckar för förvaring av latrinen i biotoan/utedasset, när det i själva verket var vanliga plastsäckar. Följden av detta blir att de gräver ner plast i marken när de gräver ner latrinen.

Uppdaterad 2013-07-01 av Terése Riddersand