26 augusti 2013 - Pressmeddelande

Ökat intresse för vård- och omsorgsprogrammet

Intresset för vård- och omsorgsprogrammet ökar. Det tidigare låga intresset har nu bytts ut mot nästan fulla klasser.

Intresset för vård- och omsorgsprogrammet på Möckelngymnasiet har varit stort. 21 elever för årskurs 1 har sökt och blivit antagna till programmet som totalt tar emot 24 elever.

- Vi är glada att det låga intresset för programmet som var för tre år sedan har brutits och att vi nu har nästan fulla klasser, säger Elisabet Nielsen, rektor vid Möckelngymnasiet.

I årskurs 2 går 23 elever och i årskurs 3 går 12 elever. Vård- och omsorgsprogrammet är ett certifierat Vård- och omsorgscollege vilket innebär att utbildningen är kvalitetssäkrad, samtidigt som skolan har ett tätt samarbete med landsting och Karlskoga kommun.

- Vård och omsorg intresserar mig och jag vill hjälpa människor. Jag kan tänka mig att jobba som undersköterska eller läsa vidare till barnmorska sen, säger Emmy som läser sista året vid vård- och omsorgsprogrammet.

Efter utbildningen kan eleverna söka jobb som bland annat omvårdnadspersonal eller personliga assistenter. Utbildningen är även en bra grund om man vill läsa vidare till bland annat sjuksköterska.

- Det här är yrken som vi kommer att ha behov av att rekrytera inom socialförvaltningen i framtiden, så det är jättekul att många väljer vård- och omsorgsprogrammet, säger Lisa Kihl, områdeschef för vård och omsorg, Karlskoga kommun.

Uppdaterad 2013-08-26 av Annika Spector