2 september 2013 - Pressmeddelande

Karlskoga kommun kommenterar varslet på SAAB Dynamics

SAAB Dynamics meddelade idag på morgonen att man varslar 70 anställda i Karlskoga. - Ett tråkigt besked för företaget och de berörda, men också för Karlskoga, säger Sven-Olov Axelsson, kommunstyrelsens förste vice ordförande (S).

SAAB Dynamics varsel berör ett 70-tal anställda i produktionsledet och är framförallt en konsekvens av förseningar i kunders beslutsprocesser samtidigt som man ser en global nedgång av försäljningen inom försvarsindustrin.

- Ett varsel av 70 personer är bekymmersamt både för dem som drabbas och för företaget säger Sven-Olov Axelsson. Vi har kontakt med företaget och kommer stötta på alla de sätt vi kan och vi kommer noggrant följa händelseutvecklingen. Förhoppningen är givetvis att varslen inte behöver verkställas.

- I det korta perspektivet kommer vi ha fortlöpande kontakt med företaget och vi kommer också att ta kontakt med Arbetsförmedlingen.

- I ett långsiktigt perspektiv kommer vi också agera. Även om det är vanligt med tillfälliga nedgångar inom den här typen av industri är det viktigt för oss att agera. Vi kommer att begära en träff med länets riksdagsmän under hösten, säger Sven-Olov Axelsson.

Se pressmeddelandet som pdfPDF

Uppdaterad 2013-09-02 av Gunilla Östman