19 september 2013 - Pressmeddelande

Fotograferande man

Kanonbilder 2013

Nu tar vi tillsammans fram bilden av Karlskoga! Mellan den 23 september och den 20 oktober samlar Karlskoga kommun in bilder av staden från alla dess vinklar under rubriken Kanonbilder 2013.

Projektet Kanonbilder 2013 har som mål att få fram invånarnas bild av Karlskoga. Genom att samla in allmänhetens bilder – tagna under årets alla årstider – är förhoppningen att få se platser, miljöer och vardagssituationer som kanske annars sällan publiceras offentligt. Vi vill uppmuntra till kreativitet i invånarnas vardag och fånga upp detta till ett potpurri av bilder.

Alla kan bidra

Genom att samla in bilder digitalt ges alla en möjlighet till att bidra. De allra flesta har i dag en mobiltelefon med inbyggd kamera. Detta medför att gammal som ung kan bidra med just sin bild av Karlskoga. Till exempel kan en ungdoms resväg till skolan skilja sig ganska mycket från en vuxens resväg till jobbet. Genom att samla in dessa olika typer av bilder är förhoppningen att få fram en dynamisk bild av vardagen i Karlskoga.

Säg det med en bild och 140 tecken

Endast fantasin sätter gränser för en bild. Huvudsaken är att det är ett motiv som på något sätt förmedlar fotografens bild av Karlskoga. Det ska även finnas en egenkomponerad bildtext på maximalt 140 tecken till varje bild. På detta sätt får bilden ytterligare liv och förmedlar en känsla till åskådaren. Exempel på teman för motiv kan vara arbete, fritid, platser eller objekt.

Insamling mellan 23/9 – 20/10

Insamlingen av bilder kommer att pågå mellan den 23 september till och med den 20 oktober. Bilder tagna under hela 2013 är välkomna.

På så sätt får kan man få fram olika miljöer från olika årstider och säsonger. Bilderna kommer att sammanställas till ett bildspel som presenteras på Karlskoga kommuns hemsida i slutet av oktober.

Chans till utställning

Bland de bidrag som skickas in kommer de bästa bilderna med tillhörande bildtext att sammanställas till en utställning i Karlskoga bibliotek i december. Mellan 30 och 50 bidrag kommer att väljas ut av Anton Dyberg, projektledare, tillsammans med Göran Persson, kultursekreterare.

Uppdaterad 2013-09-19 av Anton Dyberg