9 oktober 2013 - Pressmeddelande

P R E S S M E D D E L A N D E

Japansk delegation besökte Karlskogas toppmoderna biogasanläggning

Den 28 september besökte en japansk delegation Karlskoga för att studera biogas och diskutera framtidens förnybara energikällor.

Lördagen den 28 september tog Karlskoga kommun och Karlskoga Energi & Miljö (Kemab) emot en japansk delegation med parlamentsledamot Ms. Toshiko Takeya i spetsen. Syftet med besöket var att diskutera förnybar energi i framtiden och Karlskogas nya biogasanläggning var speciellt intressant för den japanska delegationen.

Besöket innefattade en visning av Karlskogas biogasanläggning – en av Sveriges nyaste och mest moderna anläggningar -  och information om Kemabs inriktning på gröna energislag. Efter studiebesöket fick delegationen middag och rundvandring på Alfred Nobels Björkborn.

Därefter fortsatte delegationen sitt europabesök i Finland och Nederländerna.

Kommunfullmäktiges ordförande Anders Ohlsson, Tf. Kommundirektör Stefan Larsson, Bosse Björk, samhällsplaneringschef, samt Thomas Nermark från Kemab var värdar för besöket.

Se pressmeddelandet som pdfPDF

Uppdaterad 2013-10-09 av Gunilla Östman