5 november 2013 - Pressmeddelande

P R E S S I N B J U D A N

Samarbete kring vatten och avlopps-utbyggnad längs västra Möckelnstranden och reservvatten till lasarettet

När: Torsdag 7 november 2013 kl 12.00
Var: Parkeringen vid badplatsen, Degernäs, Degerfors
Deltagare: Roland Halvarsson, kommunstyrelsens ordförande (V), Degerfors, Sven-Olov Axelsson, Kommunstyrelsens ordförande (S), Karlskoga samt Marie-Louise Forsberg-Fransson, (S) Landstingsstyrelsens ordförande

Välkommen till en pressträff i samband med starten på utbyggnaden av vatten och avlopp längs västra Möckelnstranden. Utbyggnaden möjliggör också en reservvattenledning till Karlskoga lasarett. Representanter från Degerfors och Karlskoga kommuner samt Örebro läns landsting berättar mera om samarbetsprojektet och betydelsen av byggnationen.

Bakgrund:

I samband med att Degerfors kommun beslutade att bygga ut det kommunala vatten- och avloppsnätet längs Möckelns västra strand öppnades även möjligheten att trygga reservvattenförsörjningen till Karlskoga lasarett. Detta genom att dimensionera upp vattenledningen i Degerfors och bygga vidare in i Karlskoga kommun. Utbyggnaden innebär att ett 90-tal hushåll i Degerfors kommun nu får kommunalt vatten och avlopp samt att ett 40-tal hushåll i Karlskoga kommun kommer att kopplas till Degerfors nät. I framtiden kommer det även att finnas möjlighet att ansluta upp till ett 100-tal nya hushåll i de båda kommunerna.

När utbyggnaden är klar kommer reservvattenförsörjningen till Karlskoga lasarett vara långsiktigt tryggad. Det innebär också en förbättrad nödvattenkapacitet för både Karlskoga kommun och Degerfors kommun.

Beslut om att samordna utbyggnaden mellan de tre parterna beslutades och avtalades i juni i år. Utbyggnaden kommer genomföras i etapper under 3 år med början nu i november 2013.

Uppdaterad 2013-11-06 av Gunilla Östman

Bosse Björk