Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
kommun@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

27 november 2013 - Pressmeddelande

Karlskoga/Degerfors – Årets Folkhälsokommun

Karlskoga/Degerfors tilldelas idag utmärkelsen Årets Folkhälsokommun med motiveringen: ”För ett välorganiserat och, såväl inom som utom den egna organisationen, starkt förankrat folkhälsoarbete, målinriktat och med en jämlik hälsoutveckling i sikte.”

Välkomna till pressträff torsdag 28 november kl 10.00 i lokal Lonnen på Skrantahöjdsvägen 35 i Karlskoga.

Medverkar gör Ingegerd Bennysson, kommunstyrelsens 1:e vice ordförande i Karlskoga, Roland Halvarsson, kommunstyrelsens ordförande i Degerfors, Christina Gustavsson, ordförande i Karlskoga/Degerfors gemensamma folkhälsonämnd, samt representanter från folhälsoförvaltningen.

Det är med stolthet och glädje Karlskoga och Degerfors kommuner nu kan titulera sig "Årets folkhälsokommun 2013". Ett pris som delas ut för tredje gången, tidigare har priset gått till Malmö stad och Botkyrka kommun. Prisutdelare är Svensk Förening För Folkhälsoarbete (SFFF) och det delas ut onsdag 27/11 i Riksdagshuset, Stockholm. Ulrika Lundgren förvaltningschef vid folkhälsoförvaltningen och Cecilia Ljung, folkhälsostrateg samt folkhälsonämnden representerat av politikerna Christina Gustavsson, Eje Johansson och Anneli Bramvehl (folkhälsonämndens presidie), tar emot priset.

I Karlskoga och Degerfors kommuner har folkhälsonämnden det övergripande ansvaret att driva och utveckla kommunernas arbete när det handlar om folkhälsa och barnrättsfrågor. Nämnden verkar för en god och jämlik hälsa för alla medborgare i Karlskoga och Degerfors. Det och mycket mer görs för att förbättra medborgarnas hälsa och livsvillkor och är skälet till att de båda kommunerna blev "Årets folkhälsokommun 2013.

Svensk förening för Folkhälsoarbetelänk till annan webbplats

Läs mer om kommunernas folkhälsoarbete

Uppdaterad 2013-11-27
Kontakt

Cecilia Ljung

Folkhälsostrateg

Karlskoga och Degerfors kommuner

0586-622 43

cecilia.ljung@karlskoga.se


Ylva Elofsson

Kommunikationschef

Karlskoga kommun

073-765 52 40

ylva.elofsson@karlskoga.se


PressinbjudanPDF