16 december 2013 - Pressmeddelande

Säkerställer jämn takt för de politiska processerna angående det gemensamma gymnasieavtalet

I fredags träffades Roland Halvarsson, kommunstyrelsens ordförande i Degerfors, Sven-Olov Axelsson, kommunstyrelsens ordförande i Karlskoga, Stefan Larsson,  kommundirektör i Karlskoga samt Max Tolf, ekonomichef i Degerfors för att diskutera det gemensamma gymnasieavtalet.

- Det är viktigt att de demokratiska processerna får ta sin tid för de diskussioner som nu förs kring det gemensamma avtalet gällande gymnasieskolan, säger Roland Halvarsson, kommunstyrelsens ordförande i Degerfors. Samtidigt vill vi säkerställa att de beslut som tas och de diskussioner som förs sker i takt med varandra, varför vi nu ser till att samordna våra kommuners olika politiska processer.

- Vårt samtal under fredagen var givande och bra, och det fördes i en mycket konstruktiv anda, säger Sven-Olov Axelsson, kommunstyrelsens ordförande i Karlskoga.

Den 29 januari kommer det hållas ett extra samråd i frågan då frågan om det gemensamma avtalet tas upp igen.

Uppdaterad 2013-12-16 av Gunilla Östman

Roland Halvarsson