20 december 2013 - Pressmeddelande

P R E S S M E D D E L A N D E

Karlskogafesten blir en del av Karlskoga Motorsportvecka 2014, 4 miljoner till forskningssamarbete

Karlskoga - The Heart Of Racing

Karlskoga Promotion och Karlskoga kommun utökar samarbetet kring Karlskoga Motorsportvecka – 2014 kommer stadens traditionella Karlskogafest förgylla arrangemanget. Tidigare i veckan har dessutom Örebro universitet beviljats ca 4 miljoner kronor från KK-stiftelsen till en jämförande metodstudie mellan motorsporten och försvarsindustrin.

Karlskoga Motorsportvecka kommer att arrangeras mellan den 11 – 15 juni 2014.

Den stora nyheten inför 2014 års arrangemang är att Karlskoga Promotion får uppdraget att arrangera Karlskogafesten som en del av Motorsportveckan. Under fredagen presenterades det nya konceptet av Sven-Olov Axelsson, kommunstyrelsens ordförande (S), Stefan Larsson, tf. kommundirektör, Tony Ring, verksamhetsansvarig Karlskoga Promotion, Leif Helge, ordförande Karlskoga Promotion samt Camilla McQuire, centrumledare i Karlskoga.

- Förra årets Motorsportveckan blev en succé som det nu spinns vidare på, säger Sven-Olov Axelsson, kommunstyrelsens ordförande (S) i Karlskoga. Vår egen Karlskogafest kommer att vara en del av veckan och vi får en folkfest för alla.

Tony Ring som är huvudansvarig för hela arrangemanget 2014 tycker också att det är en bra utveckling av Motorsportveckan och Karlskogafesten.

- Det finns många fördelar för båda arrangemangen, menar Tony Ring. På det här sättet kan vi utveckla båda koncepten till fördel för både karlskogaborna och Motorsportsveckans publik.

Övriga nyheter när det gäller Motorsportveckan:

• Stor utställning om Karlskogas stolta motorsporttraditioner.
  • Barnaktiviteter med bland annat trampbils race i centrum.
  • Utökade prova på aktiviteter.

4 miljoner till forskningssamarbete

Under veckan har även Örebro universitet beviljats ca 4 miljoner kronor för att genomföra en jämförande metodstudie vad gäller utveckling av komplexa system. I studien deltar SAAB Dynamics, BAE Systems och motorsportsindustin (främst Formel 1). Projektets bas kommer att utgå från Karlskoga Science Park.

- En riktigt bra nyhet för Karlskoga, avslutar Sven-Olov Axelsson.

Uppdaterad 2013-12-20 av Gunilla Östman

Stefan Larsson