19 februari 2014 - Pressmeddelande

P R E S S M E D D E L A N D E

Röjning av sly inom Rävåsens naturreservat

Under februari och mars så kommer kommunen ha arbetslag ute som röjer sly och enstaka yngre träd inom naturreservatet Rävåsen.

Målet med röjningen är att öppna upp längs med bänkar, vandringsleder och gläntor inne i naturreservatet. Även att återskapa utsiktsplatser på lämpliga höjder samt att i viss mån även röja i direkt anslutning till tomtmarker där slyuppslag har börjat växa in i alltför hög grad.

Ett naturreservat ska ha ett reservatsbeslut och en skötselplan som bestämmer syftet med området, som ger riktlinjer för hur området ska skötas samt talar om vad som är tillåtet att göra inom området. Så är även fallet för Rävåsens naturreservat och den röjning som nu är planerad sker i enlighet med skötselplanen.

Utsiktsröjning vid Rävåskullen.

Uppdaterad 2014-02-19 av Gunilla Östman