1 april 2014 - Pressmeddelande

Fjärdeklassare gör experiment i förskolan

Torsdag 3 april besöker klass 4B på Bregårdsskolan Rödhakens förskola. Tillsammans med förskolebarnen ska de få göra experiment och testa en raketramp. Samarbetet mellan Bregårdsskolan och Rödhaken har pågått under vårterminen och barnen lär sig mycket av varandra trots åldersskillnaden

Tidigare har 6-åringarna på Rödhaken besökt Bregårdsskolan vid flera tillfällen. Då har de bland annat spelat in musikvideos ihop, spelat schack och de äldre barnen har tränat högläsning för de yngre.

- Både de yngre och äldre barnen tycker att besöken har varit jätteroliga, berättar Åsa Ekman, förskollärare på Rödhaken. De tränas på empati och förståelse för varandra och de yngre får en inblick i skolans värld.

På torsdag ska 4B för andra gången besöka förskolan. Då ska de få testa på olika experiment som förskolebarnen har gjort tidigare. Bland annat kommer de att få blåsa såpbubblor, testa om olika vätskor blandas och göra en tekniksamarbetsövning. De ska också få testa en raketramp som är konstruerad av PET-flaskor.

Torsdag 3 april 09.40-10.40 Rödhakens förskola, Knut Wistrands väg 4, Karlskoga

Pressmeddelandet som pdfPDF