11 juni 2014 - Pressmeddelande

Rödluvan vinnare i årets Skräpplockardagar!

I april i år deltog Karskoga kommun i Skräpplockardagarna, en nationell kampanj mot nedskräpning och för en renare värld. Många av Karlskogas förskolor och skolor deltog i kampanjen och var ute i närmiljön och plockade skräp. En vinnare bland deltagarna lottades och Rödluvans förskola vinner ett äppelträd som ska planteras vid förskolan på torsdag den 12 juni kl. 10.00.

Deltagandet i den nationella kampanjen mot nedskräpning ökar för varje år. Förra året bidrog 1 967 skräpplockare i Karlskoga kommun till en renare värld. I år har deltagandet i kommunen ökat till 2 243 skräpplockare från totalt 28 olika enheter. Framför allt är det skolor och förskolor som anmält sig.

Samhällsbyggnadsförvaltningen vill gärna uppmuntra till medverkan i Skräpplockardagarna och har därför utsett en vinnare bland deltagarna som får ett äppelträd. Vinnaren utsågs via lottning. Årets vinnare är alltså Rödluvans förskola som kommer få besök av personal från miljökontoret som ska plantera ett träd på torsdag den 12 juni kl. 10.00.

Välkomna att delta!

Uppdaterad 2014-06-11 av Tomas Öhrn