20 augusti 2014 - Pressmeddelande

Invigning av Centralparken

Måndag 1 september kl 13.00
Centralparken, Karlskoga
Deltagare invigningen: Kommunstyrelsens ordförande. ordinarie ledamöter i SBN, ordförande i MHN, tjänstemän och arbetare som varit delaktiga i projektet, närboende samt press.

Efter många års arbete vill vi nu fira att den äntligen står färdig, den nya attraktiva Centralparken. Genom åtgärden ”Hållbar exploatering” har vi gjort platsen säker och tilltalande för Karlskogas invånare, med centrumnära parkering, blomsterplanteringar och utsmyckningar. Centralparken är nu en plats vi stolt kan visa upp för förbipasserande på E18, och den gamla gifttomten är ett minne blott.

Invigningen inleds kl 13.00 med att Sven-Olov Axelsson (S), kommunstyrelsens ordförande och Liselotte Eriksson (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande håller tal. Därefter inviger de den nya attraktiva Centralparken tillsammans med samhällsbyggnadsnämndens ordinarie ledamöter, Matz Ericson (S), myndighetsnämndens ordförande samt Veronica Holmén, stadsträdgårdsmästare, Peter Särnholm, planeringsingenjör och Jens Kohlscheen, anläggningsarbetare.

Invigningen sker genom att alla planterar varsin rosenbuske i parken. Totalt är det 14 rosenbuskar som planteras, som en symbol på Centralparkens nystart i år, 2014.

Vi bjuder på tilltugg.

Välkommen!