3 september 2014 - Pressmeddelande

Karlskoga kommun slutar anordna kräftfiske i Möckeln

Karlskoga kommun har beslutat att sluta anordna kräftfiske i Möckeln. Detta efter att Karlskoga kommun har utfört en kräftfiskeutredning.

Karlskoga kommun har inte anordnat något kräftfiske i Möckeln sedan 2011 då fångsterna blev mycket små. Under 2013 togs frågan upp igen och Karlskoga kommun beslutade att utreda huruvida kräftfiske i Karlskoga kommuns regi ska genomföras eller inte.

En utredning gjordes under 2014 där kommunen tittade på bland annat fastighetsägare, fiskerätter, tidigare erfarenheter samt hur bra fiskeområdena är.

Utredningen visade att Karlskoga kommun inte är ensam fiskerättsinnehavare i de områden som tidigare använts för kommunens kräftfiske och därför inte har rätten att hyra ut kräftfiskelotter där. Karlskoga kommun beslutade därför att inte anordna något mer kräftfiske i Möckeln.

Pressmeddelande som PDFPDF

Uppdaterad 2014-09-03 av Johanna Eklind