11 september 2014 - Pressmeddelande

Europeiska trafikantveckan och Trafiksäkerhetsdagen 2014

Lördag 20 september uppmärksammar Karlskoga kommun Europeiska trafikantveckan och Trafiksäkerhetsdagen. På Alfred Nobels torg arrangeras aktiviteter och tävlingar mellan kl 11.00 och 13.00. Resor med Karlskoga stadsbuss är gratis hela dagen lördag 20 september.

Den Europeiska trafikantveckan är en upplysningskampanj som äger rum den 16–22 september varje år. Kampanjen går ut på att motivera medborgarna att cykla, gå och använda kollektivtrafik i så stor utsträckning som möjligt. Kampanjen ska också uppmuntra att man i de europeiska städerna på olika sätt underlättar för invånarna att använda dessa alternativ.

På Alfred Nobels torg kan man kl 11.00-13.00 gå på cykelkorgsloppis, styla sin cykel med plastband och ekerpärlor, få sin cykel besiktad utifrån ett trafiksäkerhetsperspektiv samt lära sig hur man lagar punktering. Alla som besöker Karlskoga kommuns tält på torget får en present och korv med bröd. Det blir också tipspromenad, "selfie"-tävling på Facebook och gratis resor med Karlskoga stadsbuss hela dagen.

Evenemanget inleds kl 11.00 med att Bo Kjällberg (S), 1 vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, håller ett tal.

Pressmeddelandet som PDFPDF

Uppdaterad 2016-03-22 av Gunilla Östman