11 september 2014 - Pressmeddelande

Skolval i Karlskoga på fredag

På fredag är det skolval på högstadieskolorna i Karlskoga och på Möckelngymnasiet. Delar av undervisningen den senaste tiden har handlat mycket om demokratinfrågor.

– Vår undervisning i SO för alla klasser har sedan höstterminen startade varit helt koncentrerad på valet. Vi har diskuterat demokratifrågor, vilka partier som finns, skillnaden mellan riksdag och regering och vad det innebär att ha rösträtt, berättar Jan Zmorzynski, SO-lärare på Skrantaskolan.

Skolan är en del av samhället. När det sker stora och viktiga politiska händelser som ett val, måste det också speglas i skolan. Genom att locka till engagemang bidrar skolvalet till politisk insikt. I Karlskoga är det skolval fredagen den 12 september. Då deltar årskurs 7-9 på Skrantaskolan, Bregårdsskolan, Österledskolan samt Möckelngymnasiet.

Elevrådet arrangerar
Det är elevråden på respektive skola med stöd av lärarna som anordnar skolvalet. I skolvalet röstar elever till riksdagen. När vallokalen på respektive skola stänger så räknas rösterna. Resultatet går sedan att från och med söndag kväll se på http://skolval2014.se/länk till annan webbplats

Valnämnden i Karlskoga ser mycket positivt på skolvalet och inväntar med spänning resultatet. Och ser det som en fingervisning om framtiden.
– Vi anser att skolvalet är ett viktigt uppdrag som ger eleverna ökad insikt om demokrati. Det ska bli spännande att se resultatet och se vad Sveriges ungdomar anser är viktigt. För de är vår framtid, säger Matz Ericson, valnämndens ordförande i Karlskoga.

Besöka skolvalet
Media som vill närvara på skolvalet är välkomna till aulan i Skrantaskolan fredagen den 12 september klockan 10.30.

Pressmeddelandet som pdfPDF

Uppdaterad 2014-09-11 av Ralf Sundhäll