16 september 2014 - Pressmeddelande

Invigning av Gröna promenaden på Rävåskullen

Ta chansen och var med på en guidad tur längs med den promenadslinga som Naturskyddsföreningen tillsammans med Karlskoga kommun anordnat på Rävåskullen med omnejd.

Gröna promenaden på Rävåskullen är ett så kallat lokalt naturvårdsprojekt (LONA) som delvis finansierats med hjälp av statliga bidrag via Länsstyrelsen i Örebro län. Projektet är ett gemensamt samarbete mellan Naturskyddsföreningen och kommunen med målsättningen att uppmärksamma detta natursköna och intressanta område.

Promenaden sträcker sig från dödisgropen öster om Rävåsskolan, genom delar av Rävåsens naturreservat, över Skogskyrkogården, över Lustighej, förbi Prästgården, genom Nobelparken för att slutligen avslutas i Fjärils- och humleträdgården på Sågholmen vid Björkborn. Sträckan är markerad i fält med gröna ringar på träd och stolpar. Det finns även en folder framtagen som ger ett smakprov på allt som detta område har att erbjuda i kulturhistoriska, biologiska och geologiska upplevelser.

Nu vill Naturskyddsföreningen och Karlskoga kommun erbjuda alla intresserade att ta del av detta arbete genom att inviga promenadslingan med en guidad tur. Turen beräknas ta ca två timmar och avslutas i Fjärils- och humleträdgården där vi bjuder på fika. Det kommer även att bjudas på fiskdamm för alla barn.

Tid: söndagen den 21 september kl. 13-15

Mötesplats: Samling framför Rävåsens skola

Att tänka på: Slingan är bitvis ganska kuperad och brant så bra promenadskor är att rekommendera.

Pressmeddelande som PDFPDF
Uppdaterad 2014-09-16 av Johanna Eklind