23 oktober 2014 - Pressmeddelande

Byggnation av utomhusgym vid Grönfeltsgården

Vi börjar jobbet vecka 44 Vid Grönfeltsgården, där de gamla boulebanorna ligger.

Nu börjar vi bygga ett utegym i kommunen, det är ett samarbete mellan kultur- och föreningsförvaltningen och samhällsbyggnadsförvaltningen, en mötesplats för såväl gammal som ung, som kommer att placeras efter gång- och cykelbanan nedanför Grönfeldtsgården på de gamla boulebanorna, iordningställandet kommer att påbörjas under v 44. Ett utegym består av en grupp redskap, med riktade funktioner för allsidig träning, där kroppens samtliga muskelgrupper används. Ett utegym erbjuder träningsmöjligheter för alla, några av modulerna är även tillgänglighetsanpassade. Det är många fördelar med ett utegym:

• rolig och lättillgänglig friskvård dygnet runt

• erbjuder enkla övningar som är anpassade för de flesta

• skapar en naturlig mötesplats

Det ska vara lätt och roligt att träna - en god folkhälsa är viktig för alla.

Läs informationen som PDF-filPDF

Uppdaterad 2017-01-05 av Gunilla Östman