30 oktober 2014 - Pressmeddelande

Invigning av dagvattendamm i Kilstabäcken

Onsdag 5 november kl 11.00
Botorp vid Kilstabäcken, Karlskoga (se karta)
Deltagare: Representanter för Karlskoga kommun samt press

Karlskoga kommun har under flera år drivit ett projekt för att förbättra miljön i Kilstabäcken. I år har arbetet resulterat i en dagvattendamm för att minska belastningen av näringsämnen och minska risken för översvämningar i Kilstabäcken.

Alla vatten ska må bra, men det gör tyvärr inte Lonnen och Kilstabäcken. De har för höga halter av näringsämnen. Dagvattendammen är en första åtgärd för att minska på belastningen av näringsämnen till vattnen. Dammen jämnar också ut flödet, vilket minskar de översvämningar som ofta förekommer nedströms i Kilstabäcken. Den damm som anlagts kan ta emot 2 200 m3 vatten från Botorps industriområde, och har en yta på 3 400 m2. Dammen kommer vara en fristad för djur och växter, och bidrar till en bättre miljö i Karlskogas vatten.

OBS – ta med gummistövlar

Välkommen!