21 november 2014 - Pressmeddelande

Karlskogafesten under Motorsportveckan även 2015

Årets samarrangemang av Karlskogafesten och Karlskoga Motorsportvecka mottogs väl av både näringslivet, inblandade samhällsaktörer och invånarna i Karlskoga. Nu fortsätter samarbetet även 2015 och datumet för nästa års Karlskogafest blir torsdagen den 11 juni.

- Det goda utfallet av att samarrangera i år gör att vi fortsätter samarbetet även 2015, säger Karin Björkman, kommundirektör i Karlskoga kommun. Vi har utvärderat samarrangemanget och lyssnat på näringslivet, andra samhällsaktörer och invånarna.

Utvärderingen visade att åldersgruppen under 20 år helst inte vill att Karlskogafesten sammanfaller med skolavslutningen. Polisen och andra samhällsaktörer tycker däremot att samarrangemanget 2014 gav en lugnare skolavslutning än på många år. Näringslivets inställning är generellt positiv och det anses vara lättare att stödja båda arrangemangen när de är i ett ”paket”.

- Eftersom Karlskogafesten till hälften finansieras av näringslivets sponsorinsatser är det en aspekt att ta hänsyn till, fortsätter Karin Björkman. När vi gjort sammanvägningen av de svar vi och Karlskoga Promotion fått in så vägde det över den här gången.

- Från Karlskoga Promotions sida tycker vi att det är jätteroligt att fått förtroendet att genomföra Karlskogafesten igen, säger Pialill Ring, Karlskoga Promotion. Tillsammans med Karlskoga kommun ska vi på ett bra sätt förnya konceptet så att det blir en riktigt rolig fest för alla åldrar.

Karlskogafesten är en fest för Karlskogaborna och är ett evenemang som finansieras av Karlskoga kommun och näringslivet. Karlskoga kommun avsätter 350 000 kr till evenemanget, och ungefär lika mycket krävs i sponsorintäkter från näringslivet för att det ska bli ett bra evenemang. 2015 blir andra året som Karlskogafesten arrangeras under Karlskoga Motorsportvecka.

Uppdaterad 2014-11-21 av Ralf Sundhäll