17 december 2014 - Pressmeddelande

Inget mögel i böckerna på Bregårdskolans bibliotek

Provresultaten från företagshälsovården visar tydligt att det inte finns någon förekomst av synligt eller mikroskopiskt mögel i de böcker som har analyserats.

Under våren uppmärksammades fukt i biblioteket på Bregårdsskolan. Det har nu åtgärdats, bland annat genom ett nytt golv. För att vara säkra på att inga mögelsporer finns kvar i biblioteket har företagshälsovården tagit prover på böcker i biblioteket. Provsvaren visar att det inte finns några mögelsporer.

– Nu när vi har fått analyssvaren, och de visar att det inte finns någon risk för medarbetare eller elever att vistas i lokalen, så kommer vi att öppna biblioteket igen, berättar Stig Rengman, chef för teknik- och fastighetsavdelningen på Karlskoga kommun.

Pressmeddelandet som pdf.PDF

Uppdaterad 2014-12-17 av Ellinor Arvidsson