Minister bjuder in kommunens enhetschef Nils Varg

Nils Varg, enhetschef för socialpsykiatrin i Karlskoga kommun, har i april blivit inbjuden till en hearing med bland annat folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström.

Nils Varg.

Nils Varg kommer att vara del i samtal om vad som behöver göras för att stödja på sysselsättningsområdet för personer för med psykiska funktionshinder.

-  Den största utmaningen för samhället, vad gäller personer med psykiskfunktionsnedsättning, är att öka arbete- och sysselsättningsgraden i målgruppen, säger Nils Varg.

I de nationella inventeringar som genomförs i kommunerna framgår att mindre än 50 procent har en sysselsättning och endast cirka 3000 personer har ett arbete.

-     Den låga graden av arbete och sysselsättning i målgruppen skapar självklart många följdproblem framförallt för den enskilde men även för samhället. Av de konsekvenser som drabbar personer med psykisk funktionsnedsättning anser jag att avsaknaden av arbete och sysselsättning är en av de viktigaste, säger Nils Varg.

Varg har bjudits in till mötet eftersom han har bred erfarenhet av att arbeta med frågan i den lokala kontexten och för att han har nationell erfarenhet på området. På plats finns även statssekreterare hos folkhälso-, sjukvårds- och idrottsministern Agneta Karlsson och cirka 300 inbjudna organisationer för att prata om framtidens arbete med psykisk hälsa.

Mötet hålls i Stockholm den 27 april.

Här finns hela pressmeddelandet i PDF.PDF
Uppdaterad 2015-04-10 av Maria Gunnarsson