Bråtenelever skapar interaktivitet på Nobelmuséet

Elever i årskurs 6 på Bråtenskolan har spelat in ljud till Nobelmuseet. Filerna har kopplats till QR-koder så att besökarna kan få en guidad visning med hjälp av sin smartphone.

Eleverna har skrivit fakta om olika saker och personer i Alfred Nobels liv och sedan översatt texterna till engelska. Dessa berättelser har sedan lästs in som ljudfil på svenska och engelska och kopplats till bilder. Resultatet är att besökare nu kan gå en QR-kodguidad visning på egen hand på muséet. Filmerna har kopplats till QR-koder och med en smartphone och herrgårdens fria wi-fi kan besökare med hjälp av en QR-läsare i sin smartphone få en guidad visning vid sitt besök på muséet.

Eleverna, läraren Annika Kihl och IKT-pedagog Anders Asplund-Berggren har arbetat med projektet tillsammans med Hans Johansson och Nobelmuséet. De har arbetat med projektet sedan oktober 2014.

Guuidade turer med QR-koder invigs på måndag den 11 maj.

Uppdaterad 2015-05-06 av Sara Malmborg Norberg