22 maj 2015 - Pressmeddelande

Lyckad insats för fågellivet i Fisksjöns naturreservat

En av kommunens värdefullaste fågellokaler, Fisksjön är i stort behov av restaureringsåtgärder. Under vårvintern har Naturskyddsföreningen efter samråd med kommunen utfört ett gediget arbete för att gynna naturreservatets natur- och upplevelsevärden.

Maj är bästa tiden att besöka naturreservatet Fisksjön för att uppleva det myller av fåglar som använder slättsjön som rast- och häckningslokal. Sjön har för stunden högt vattenstånd vilket är föredelaktigt för fåglar, groddjur och vegetation men gör det blött för andra besökare till området. Stövlar eller kängor är med andra ord för tillfället ett måste för att komma fram i området.

Läs hela pressmeddelandet som PDF-filPDF

Uppdaterad 2015-05-22 av Tomas Öhrn