11 september 2015 - Pressmeddelande

Europeiska trafikantveckan är en upplysningskampanj som pågår mellan den 16-22 september 2015.

Kampanjen ska motivera till att cykla, gå eller åka kollektivt i så stor utsträckning som möjligt.

Trafikantveckans fokus 2015 är att uppmuntra folk att kombinera olika transportmedel på ett så smart och hållbart sätt som möjligt. Årets slogan på den här veckan är, ”välj, ändra, kombinera”. Karlskoga kommun vill därför uppmuntra kommuninvånarna att prova andra trafikslag än bilen. Som kommuninvånare kan man nu anmäla sig till någon aktivitet i vår ”prova på” vecka.

Följande aktiviteter finns att välja på:

Prova på att åka buss en vecka

Låna elcykel för en vecka

Var med i vår cykeltävling och vinn fina priser

För att läsa mer och anmäla dig till aktiviteterna, gå in på www.karlskoga.se/trafikantveckan

Med vänlig hälsning Therese Sundin, miljösamordnare

Uppdaterad 2016-03-29 av Gunilla Östman