5 oktober 2015 - Pressmeddelande

Premiär för Karlskogas första IT-guider

På onsdag 7 oktober presenteras integrationsprojektet IT-guide för första gången officiellt sedan arbetet startade första augusti i år. Premiären sker på Anhörig- och äldremässan i Folkets hus.

Integrationsprojektet är ett samarbete mellan Karlskoga kommun och IT-guide Örebro och syftet med verksamheten är att föra samman relativt nyanlända ungdomar med seniorer. IT-guidernas arbete handlar om att dela med sig av sina IT-kunskaper genom att lära, framförallt äldre, på vilket sätt man kan använda sin dator, surfplatta och mobiltelefon.

På plats i Folkets hus den 7 oktober finns arbetsgruppen för projekt IT-guide Karlskoga. Bland annat är Karlskoga kommuns integrationsutvecklare Stefan Bergqvist där, liksom Gunilla Lundberg, verksamhetsledare för IT-guide Örebro. De finns där för att berätta mer om det integrationsfrämjande arbetet som just nu startas upp i Karlskoga kommuns regi. Två erfarna IT-guider från Örebro kommer också att vara där tillsammans med de nyutbildade ungdomarna, som är Karlskogas första IT-guider.

Välkomna till Anhörig- och äldremässan i Folkets hus den 7 oktober, mellan klockan 14-17. Ni är välkomna att besöka oss där, ställa frågor och få mer information om arbetet med projektet IT-guide.

Läs pressmeddelandet som pdf-filPDF

Uppdaterad 2015-10-05 av Sandra Lund Hageräng