11 november 2015 - Pressmeddelande

Tävling - skapa Karlskogas egen Nobelbakelse

Pressinbjudan torsdagen den 12 november klockan 14.00. KS-huset (lokal "inforummet").

I Karlskoga tillbringade Alfred Nobel sina sista år. För att göra Nobeldagen den 10
december ännu festligare utlyser vi en bakelsetävling. Vem skapar Karlskogas egen Nobelbakelse?

Bakelsetävlingen är öppen för alla som vill delta.Startskottet gick den 4 november och tävlingens avslutas den 24 november.Inlämning av tävlingsbidrag sker den 25 november. En jury utser det vinnande receptet. Vinnaren koras den 27 november.

Tävlingen är ett samarrangemang mellan Karlskoga kommun, Karlskoga Näringsliv
& Turism och Nobelmuseet i Karlskoga.
- Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att vara med i tävlingen. Det vinnande receptet kommer att släppas fritt så alla som vill kan baka Karlskogas officiella Nobelbakelse, säger Ralf Sundhäll, kommunikatör på Karlskoga kommun.

Bakelsen kommer att serveras på Turistbyrån under Nobeldagen 2015. Receptet släpps även fritt till alla konditorier i Karlskoga så de kan ha den i sitt sortiment – antingen bara den 10 december eller året runt.

Tävlingsjury
Mattias Färenmark, konditor Karlskoga Folkhögskola