18 december 2015 - Pressmeddelande

På Bråtensskolan är eleverna vana vid att använda digitala hjälpmedel i undervisningen.

Undervisning med digitala hjälpmedel i Karlskoga uppmärksammas

Bråtenskolan kan numera benämnas som Apple Distinguished School. Bråtenskolan får denna utnämning för sitt användande av digitala hjälpmedel i undervisningen under 2015-2016.

- Detta är ett viktigt erkännande för det engagemang och den framtidstro som skolans lärare dagligen visar i sitt arbete. Valet av Bråtenskolan som en Apple Distinguished School speglar de framsteg vi gör med en innovativ och fängslande inlärningsmiljö̈ som engagerar eleverna och ger tydliga bevis på̊ akademiska framgångar, säger Peter Svensson rektor vid Bråtenskolan.

Den nya tekniken har verkligen förändrat undervisningen. Omvärlden har fått en naturlig plats i klassrummet genom elevens iPad. Nu kan eleverna snabbt och enkelt uppdatera sig om vad som händer i omvärlden.

- Det flippade klassrummet ⃰ skapar också nya möjligheter för elever som behöver repetition och det går lättare att individanpassa undervisningen. Det har blivit ett mer lustfyllt lärande för såväl lärare som elever, anser Peter Svensson.

Apple Distinguished School är en benämning som endast tilldelas program som uppfyller kriterier för innovation, ledarskap och förstklassig utbildning och som visar prov på̊ Apples vision om optimala inlärningsmiljöer. Apple Distinguished School finns sedan tidigare i USA och Storbritannien. Men i år är första gången som den delas ut i Sverige.

Modellen innebär att läraren vänder på de traditionella begreppen genom att ge webbaserade genomgångar som läxa istället för den traditionella föreläsningen i klassrummet, vilket ger tid och utrymme i klassrummet för mer laborativt arbete.

Pressmeddelandet som pdf-filPDF

Uppdaterad 2015-12-18 av Ralf Sundhäll