25 juli 2016 - Pressmeddelande

Karlskoga kommun i samarbete med Tjejjouren under Augustikalaset

Inför Augustikalaset har kommunen beslutat att medverka till Tjejjourens och Kvinnojourens närvaro under evenemangsdagarna.

Karlskoga kommun har beslutat att bidra med den kostnad det innebär för jourerna att vistas inne på området.

- Vi ser det som ett sätt att bidra till ökad trygghet och möjlighet till stöd om det skulle hända samma saker som under olika festivaler runt om i Sverige tidigare under sommaren, säger Sven-Olov Axelsson, kommunstyrelsens ordförande, Karlskoga kommun. Vi tror också att Tjejjourens närvaro på Augustikalasets område är en viktig markering och den plats de kan göra ett bra arbete.

Arrangören har tidigare meddelat att de kommer att ta beslut om Tjejjourens närvaro innanför eller utanför festivalområdet under kommande vecka. Karlskoga kommuns beslut innebär att jourerna har möjlighet att befinna sig där de själva anser sig kan göra mest nytta.

Uppdaterad 2016-07-25 av Annika Spector