3 oktober 2016 - Pressmeddelande

Karlskoga kommun tar över driften av Stråhallen under 2017/2018

Stråhallen i Stråningstorp är i dag en idrottsanläggning och mötesplats där man kan spela tennis, badminton, bangolf eller träna på gym. Vintertid finns även bågskytteverksamhet och yxkastning i hallen. I nuläget drivs verksamheten av Föreningen Stråhallen och deras hallföreståndare till och med den 2 november 2016.

Under våren 2016 så lämnade hallföreståndarna in en uppsägning av sitt uppdrag till Föreningen Stråhallen och Karlskoga kommun fick då frågan om att sköta driften av Stråhallen. I samband med detta gjordes en utredning om det var möjligt för Karlskoga kommun att ta över driften.

En behovsanalys gjordes via studiebesök, enkätstudie, samtal med föreningsliv och andra brukare. Kultur- och föreningsnämnden bedömde att det fanns ett stort behov av att Stråhallens verksamheter skulle fortsätta, vilket låg till grund för beslut om att driva Stråhallen i kommunal drift under projektform under 2017-2018, med utvärdering hösten 2018.

Patrik Hinderson utsågs då till projektledare och hallföreståndare för Stråhallen och har under hösten 2016 påbörjat planeringen för övertagandet som sker den 3 november 2016.

Uppdaterad 2016-10-03 av Annika Spector