Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

22 helmikuuta 2018

Lippu liehuu ruotsinsuomalaisten päivänä

24. helmikuuta vietetään ruotsinsuomalaisten päivää. Päivää on juhlittu vuodesta 2011 lähtien, ja niin myös tänäkin vuonna. Päivän kunniaksi liehuu ruotsinsuomalaisten lippu kunnantalon edustalla.

Päivää vietetään kansanrunouden keräilijän  Carl Axel Gottlundin syntymäpäivänä, 24. helmikuuta, ja nykyäänhän päivä on myös mukana Ruotsin almanakoissa ruotsinsuomalaisten virallisena merkkipäivänä.

Päivän tarkoituksena on huomioida ruotsinsuomalaisten vähemmistön olemassaoloa sekä herättää valtaväestön kiinnostus ruotsinsuomalaisia kohtaan.

Tänä vuonna päivää juhlitään Kungteatterin tiloissa, lauantaina 24. helmikuuta klo 14.00. Ohjelmassa on mm. senioritanssia ja Maakuntakuoron musiikkia.
Juhlapuheen pitää ruotsinsuomalainen Laura Sumanen ja juontajana toimii  Niina Slagner.
Tauon jälkeen saamme nähdä, miten toiminta sujuu Hoitokoti Onnelassa - Karlskogan Suomi-seuran teatteriryhmän, Näyttämörenkaan, avustuksella.

Tilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita, mutta on hyvä osata suomeaa, sillä koko ohjelma on suomenkielinen.

Tilaisuuden järjestää Karlskogan kunta yhteistyössä Karlskogan Suomi-seuran ja Eläkeläisyhdistys Tähden kanssa.

OhjelmaPDF

Uppdaterad 2018-02-22