Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

13 maaliskuuta 2018

Alfred Nobelin torin muutostyöt jatkuvat

Muutostyöt torilla jatkuvat. Kevään aikana on kyseessä Urbrinkenin alue. Työt aloitettiin maanantaina 7. maaliskuuta ja suunnitelmien mukaan, ne ovat valmiita 31. toukokuuta.

Alla olevassa linkissä suljetut tieosuudet.

Kyseessä on ns. pihakatualue Urbrinkeninissä, Alfred Nobelin torin vieressä. Työn aikana Urbrinken ja Stadshusgatan suljetaan ja liikenne ohjataan toista tietä. Alussa kyseessä on Urbrinkenin länsiosa, joka yhdistyy Bergmansgatanille.

Stadshusgatanilla voivat henkilöt, joilla on liikuntaesteisten pysäköintilupa, vieläkin pysäköidä autonsa korkeintaan kolmeksi tunniksi paikkaan, missä on pysäköintikielto. Ajoneuvot, jotka kuljettavat sairasta tai liikuntaesteistä henkilöä, voivat myös pysähtyä paikoissa, missä liikenneohjeiden mukaan on pysäköinti - tai pysähtymiskielto. Tässä tapauksessa matkustaja jätetään pois kyydistä ja auto pysäköidään tavalliselle pysäköintipaikalle. Matkustaja haetaan paikalta käynnin jälkeen.

Vaaratonta hajua voi syntyä

Ne, joilla on vuorattu paikka Stadshusgatanin pysäköintitalossa ajavat sinne vastakkaiselta puolelta kuin tavallisesti eli Kyrkotorpsgatanilta autotalliin.

Alfred Nobelin torin bussipysäkki ei ole käytössä näiden viikkojen aikana. Lisätietoa linja-autoliikenteestä löytyy Lääninliikenteen verkkosivustolta.

Töitten alkuvaiheessa on maata lämmitettävä, ja tämä voi aiheutta vaaratonta palaneen hajua Karlskogan keskustassa.

Lisätietoa löytyy kunnan ruotsinkieliseltä verkkosivulta

Mer om ombyggnationen runt Alfred Nobels torglinkki toiselle sivustolle

Pihakatualueesta

Pihakatualue, jota kutsutaan myös nimeltä shared space-alue,Urbrinkenissä on tila, missä kaikki tienkäyttäjät jakavat tilan, mutta jalankulkijat ovat etusijalla. Ajatus on myös, että pysäköinti ja liikenne vähenevät torilla, ja liikenne siirretään sen sijaan torin lähellä oleviin paikkoihin.

Suunnittelun mukaan rakennustoimenpiteet toteutetaan kolmessa vaiheessa, joista ensimmäinen vaihe sisältää muun muassa Urbrinkenin pihakatualueen sekä jo toteutetun kävely - ja pyörätien, joka  aiemmin meni torin läpi. Ainoastaan ensimmäisestä vaiheesta on tehty poliittinen päätös Karlskogan kunnanvaltuustossa,  toinen ja kolmas vaihe käsitellään myöhemmin.

Uppdaterad 2018-09-18