Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny

13 kesäkuuta 2018

Suomalaisesta suuntauksesta suomalainen osasto

Sosiaalilautakunnan kokouksessa, 11. kesäkuuta, päätettiin suomalaisen osaston perustamisesta

Monia vuosia ovat Karlskogan ruotsinsuomalaiset halunneet suomalaista hoito-osastoa kuntaamme.

Jo vuonna 2013 teki silloinen aluepäällikkö, Lisa Kihl, esityksen suomalaisen osaston perustamisesta Lötängenin hoitoasumiseen. Tällöin ei sosiaalilautakunta antanut myöntävää vastausta, mutta on nyt arvioinut päätöstään uudelleen.

Lötängenin hoitoasuntolassa on toiminut vuosia osasto, Solängen 2, missä työskentelee suurimmalta osin kaksikielistää henkilöstöä. Tällä osastolla järjestetään myös suomenkielistä toimintaa eri tavoin.

Tarkoitus on, että tästä lähtien kyseiselle osastolle haetaan ainoastaan kaksikielistä henkilöstöä (ja tätä on jo  tehty viitisen vuotta).

Tällä hetkellä osaston kahdeksasta henkilöstöstä on kuusi kaksikielistä, ja asukkaista kaikki ovat suomenkielisiä.

Osasto vihitään käyttöön virallisesti elokuussa.

Uppdaterad 2018-12-03