2 februari 2015

Vuxna spelar stor roll i barnens liv

Spela roll! är en nationell kampanj som uppmärksammar barn som påverkas negativt av att vuxna i deras närhet dricker för mycket eller använder andra droger.

Kampanjen pågår under nästa vecka (9-13 feb) och sker årligen vecka 7. Barn som lever i familjer med denna typ av problematik finns oftast i varje klass. Därför är det viktigt att vi vuxna tar vårt ansvar för att uppmärksamma dessa barn och erbjuda dem stöd!

I Karlskoga finns stödgruppsverksamheten Rymden, som riktar sig till barn som lever i familjer med riskbruk/missbruk av alkohol eller narkotika, eller i familjer där det finns psykisk sjukdom.

Klicka här för mer information och kontaktuppgifter till Rymdens verksamhet.

I Degerfors finns motsvarande verksamhet som kallas Steget. Steget kommer du i kontakt med via växeln på telefon 0586-481 00.

Du som vuxen spelar en viktig roll i barnens liv!

Uppdaterad 2016-03-22 av Gunilla Östman