18 februari 2015

Synliggör barnkonventionen på Karlskoga konsthall

Under perioden 15 januari till och med 15 februari visar Karlskoga konsthall utställningen "Barnkonventionen 25 år". Det är en del i en gemensam satsning som görs i samverkan mellan olika förvaltningar i Karlskoga.

Det var den 20 november 1989 som FN:s generalförsamling antog konventionen om barnets rättigheter, som nu är internationell lag. Och det var då Sverige skrev under. Så egentligen var det 25 års jubileum redan förra året, men nu passar vi på att fira lite extra även i år.

Vi tänker jobba extra mycket med barnets rättigheter och synliggöra vad vi i kommunen gör och har samlat arbetet under namnet Psst...Du har rätt! Barnkonventionen 25 år! Under 2015 pågår en rad aktiviteter och evenemang, som alla utgår från barnets bästa. Formen kommer variera från allt mellan teater, konstutställning, boksatsningar, föreläsningar och mycket mycket mer.

Uppdaterad 2015-02-18 av Lena Edlund