6 maj 2015

Inez Mannerstedt, juniorkocklandslaget, och Jan Bergqvist lagar mat till skolelever i Degerfors.

Vinnande koncept i skolmat

Degerfors skolor blev vinnare i Gilla skolmat-tävlingen. En av motiveringarna var deras ambition och glädje i att testa nya maträtter i sin meny.

Tisdag den 5 maj fick Degerfors skolor sitt pris som vinnare i den nationella tävlingen Gilla skolmaten som har pågått under en längre period. Priset var att Inez Mannerstedt, kock från juniorlandslaget, kom och lagade street-food tillsammans med kökspersonalen i Degerfors. Syftet med tävlingen är att inspirera landets engagerade skolkökspersonal och sprida både kunskap och stjärnglans över dem. Eleverna ska gilla sin skolmat och tanken är att höja statusen, menar Atria Foodservice och Santa Maria som har skapat denna inspirationsvecka.

Under lunchen serverades tortillabröd med kyckling, massa härliga tillbehör och kalla såser. Totalt 1400 portioner serverades denna dag till alla skolor. Ett mycket uppskattat inslag enligt eleverna från Parkskolan, Stora valla och Möckelngymnasiet var att få lunchen serverad utomhus i Folkets park i Degerfors.

Planeringen av höstens menyer för skolor i Karlskoga och Degerfors är i gång och till hösten kommer alla elever att få smaka på den vinnande rätten som serverades i Folkets park.

Uppdaterad 2015-05-06 av Birgitta Spens