29 september 2015

Ungdomsrådet i Karlskoga, Ung Kung, förbereder inför årets Ungdomsforum 13 oktober i Nya Folkets Hus.

Förberedelser inför Ungdomsforum 2015

Förberedelserna inför Ungdomsforum 2015 är i full gång. Det är ungdomsrådet i Karlskoga - Ung Kung som, tillsammans med folkhälsoförvaltningen, planerar och tar fram riktlinjer för den 13 oktober.

Ungdomsforum vänder sig till ungdomar i år 8 till 2an på gymnasiet. Ungdomsforum har genomförts sedan 2009 och är ett sätt för ungdomar att få kunskap om sina demokratiska rättigheter samt ett tillfälle att förbereda sig inför Folkhälsokonferensen. På Folkhälsokonferensen kommer ungdomar att få möjlighet att delta samt få samtala med politiker och tjänstepersoner kring de ämnen de anser vara viktiga och vill påverka.

Tidigare ungdomsforum har bland annat lett till att utforma ett ungdomsråd. Årets ungdomsforum har ungdomsrådet Ung Kung planerat och håller i tillsammans med folkhälsoförvaltningen och Sveriges ungdomsråd.
Läs mer om ungdomsrådet - här!

Folkhälsokonferens Psst...Du har rätt! Barnkonventionen 25 år
Karlskoga och Degerfors kommuner har sedan år 2003 genomfört folkhälsokonferenser och vill nu med årets konferens stärka kunskapen om barnkonventionen. Fredagen den 16 oktober arrangeras årets konferens som som heter "psst...Du har rätt! Barnkonventionen 25 år". Det blir en dag fylld med engagerade föreläsare och lärorika workshops, som riktar sig till politiker, tjänstemän och ungdomar skolår 8-2 på gymnasiet. Deltagande ungdomar förbereder sig genom att några dagar innan delta i sitt eget Ungdomsforum.

Uppdaterad 2016-09-29 av Lena Edlund