1 oktober 2015

Ida Thunberg var inbjuden för att inspirera till att skriva krönikor som lyfter fram vårt gemensamma arbete som stärker familjer i sin vardag i Karlskoga och Degerfors.

Krönikor som lyfter vårt folkhälsoarbete

I går var det dags för kickoff för våra krönikor gällande hösten, men även planering utifrån våren 2016. Krönikorna publiceras på Familjesidan i Karlskoga Tidning/Karlskoga Kuriren.

Onsdagar ojämna veckor är utgivningsdagen för krönikor som har blivit ett sätt att lyfta och visa vårt folkhälsoarbete och det samarbete som vi har mellan olika instanser som arbetar med familjer, barn och unga. Tanken är att lyfta fram det befintliga arbetet och verksamheter på ett positivt sätt, för att stärka familjer i sin vardag.

Vid gårdagens kickoff var journalist och krönikör Ida Thunberg inbjuden för att inspirera de inbjudna skribenterna och ge tips utifrån hur hon utformar sina krönikor. Lite av det som hon delade med sig av var att omvandla och lyfta vardagssituationer, hitta igenkänningsfaktorer, försök att få in det personliga inslaget tidigt i krönikan och att dela med sig av sina egna erfarenheter både personligt och arbetsrelaterat.

Uppdaterad 2016-03-22 av Gunilla Östman