9 oktober 2015

Politik är viktigt och borde göras enklare att följa som ung

Intresset för att föra dialog med politiker var stort bland skolungdomarna i höstens andra politikerlunch. Eftersom några elever tycker att lokalpolitiker i Karlskoga är för osynliga, så är de här dialogluncherna ett steg i rätt riktning.

Det var fem politiker som var utvalda att representera i utvecklingsarbetet med ung medborgardialog. Och den här gången skedde politikerlunchen i Österledsskolans skolrestaurang.

För andra gången hade jag nöjet att delta på en politikerlunch, denna gång med 3 st grupper av barn och unga från Österledsskolan.  Vi pratade om lite allt möjligt, från skola till hur det är att bo i Karlskoga. Precis som förra gången så blev jag positivt överraskad över inställningen man hade på sin skola samt kommunen överlag.  Det var många givande konversationer som vi hade och det var kul att se ett genuint intresse från dem jag pratade med, säger Simon Rahnasto, från gymnasie- och socialnämnden.

Deltagande politiker:
Barbro Davidsson, Socialnämnden samt Folkhälsonämnden, Ireen Von Wachenfledt, Folkhälsonämnden, Maria Karlsson, Kommunstyrelsen, Simon Rahnasto, Gymnasienämnden samt Socialnämnden, Pontus Qvick, Socialnämnden

Återrapportering från politikerlunchen i Österledsskolan 2015-10-06 - finns här!Word

Uppdaterad 2017-08-10 av Gunilla Östman